Η Food Consulting, με σκοπό την καλύτερη και πιο άρτια εξυπηρέτηση των πελατών της, αναλαμβάνει την περάτωση τεχνικο-οικονομικών μελετών, με σκοπό την κατά το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση των συνολικών πόρων της μονάδας παραγωγής, και την πιθανή επέκτασή της, ή τροποποίησή αυτής.

 

Η οικονομικότητα μιας μονάδος παραγωγής τροφίμων, ή μαζικής εστίασης, βασίζεται στον υπολογισμό των εξόδων κατ’ αρχάς για την παραγωγή των προϊόντων, και το κατά πόσο μπορούν να μειωθούν αυτά.

 

Το κόστος παραγωγής, αναλύεται στα επιμέρους κόστη και γίνεται αναλυτική καταγραφή και υπολογισμός αυτών.

 

Η μελέτη ολοκληρώνεται με προτάσεις βελτίωσης της μονάδας, προτάσεις για περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, αποθεμάτων συνολικών πόρων, και κατατίθενται συνολικές τελικές προτάσεις και συμπεράσματα.

 

Αναλυτικότερα, μια τεχνικο-οικονομική μελέτη της Food Consulting αποτελείται από τα εξής:

 

Το κόστος παραγωγής, συσχετίζεται με την τεχνική πλευρά, αυτή του εξοπλισμού παραγωγής, και της κατανάλωσης ενέργειας. Προχωρόντας σε μια τεχνικο-οικονομική μελέτη, θα είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν:

 

Αλλά και να γίνει ορθότερη και πιο οργανωμένη διαχείριση και επίβλεψη της όλης παραγωγικής διαδικασίας. Με αυτό τον τρόπο, τα τελικά προϊόντα, θα αποκτήσουν αναμφισβήτητα μεγαλύτερη εμπορική αξία. Η Food Consulting έχει εκτελέσει στο παρελθόν με επιτυχία ένα μεγάλο αριθμό αντίστοιχων τεχνικό-οικονομικών μελετών, σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο σημαντική τεχνογνωσία. Η υπηρεσία απευθύνεται τόσο στην ελληνική αγορά όπως ιδιώτες, επενδυτές, συνεταιρισμούς, Οργανισμούς. Ιδρύματα, Ο.Τ.Α. και Πολιτεία όσο και στην εξωτερική αγορά περιλαμβάνοντας και την τεχνική βοήθεια προς ιδιώτες και οργανισμούς Τρίτων Χωρών.